Kast dig ud i det! Kæmp for det! Interview med Anne Christine

Sidste interview for denne gang om livet og hvordan vi alle vælger vores eget liv.

Denne sidste gang er det Anne Christine som jeg har arbejdet sammen med, som jeg

har valgt at interviewe. Uanset hvem du er og hvad du vælger, bærer du altid din fortid med dig.

Og jo før du lærer at bruge din fortid på de hårde tider og de glade tider, jo hurtigere 

er du i stand til at vælge hvad der er godt for dig i livet, samt finde ud af hvordan du gør.

Tag godt imod Anne Christine og hendes historie:

Jeg hedder Anne Christine, jeg er 24 år og studerer medicin på 9. semester på Københavns Universitet. En gang om ugen arbejder jeg som lægesekretær på en lægeklinik på Strøget.

De sidste 5 år af mit liv har været utroligt spændende – og udfordrende. Jeg har altid drømt om at blive læge – meget privilegeret i et samfund, hvor vi har så mange muligheder og utallige unge er i tvivl om, hvilken vej de vil gå. Da jeg så endelig startede på medicinstudiet, efter et karakterræs i gymnasiet uden lige, var det med sommerfugle i maven og en god portion nervøsitet – var jeg god nok til det, som jeg drømte om?

Det har ikke altid været ligetil. Når man er så priviligeret at vide, hvad man vil, må man også kæmpe for det. Derfor måtte jeg “vælge” skolen til, jeg måtte lave mine lektier og heldigvis for mig, har jeg altid haft forældre, som støtter op omkring mig og dét som gør mig lykkelig.

Da jeg som 13-årig mister min far af kræft, krakelerer min verden.

Hele mit univers forandredes. Jeg skulle lære at leve med en tomhed, en smerte og en ubærlig sorg – men hvad med min drøm? Min far spurgte mig på sit dødsleje, om jeg stadig ville være læge, eller om hele hans sygdomsforløb havde skræmt drømmen bort? Men jeg svarede ham, at jeg ville det mere end nogensinde. Det betyder meget, at jeg nåede at svare ham, og hans kamp er en enorm drivkraft for mig i dag.

Det har som sagt også været en kamp for mig. En kamp som jeg selv har valgt at kæmpe, og de største slag har stået og står mod mig selv. Mine forventninger, krav og håb om at blive god til det, som jeg drømmer om. Forventningerne og kravene har heldigvis forandret sig undervejs. Den karaktersultne, dugfriske student har langsomt ændret sig til en (forhåbentlig) mere moden, kommende læge, som ønsker at have styr på det faglige, så jeg kan blive dygtig i mit fremtidige erhverv.

Den manglende tillid til mig selv den første dag på medicinstudiet er nu vendt til en tro på, at det kan lade sig gøre. Jeg kunne godt! Og jeg tror, man kan hvad man vil.

Anne Christines bedste råd til dig som er tvivl:

Mit bedste råd til dig som er i tvivl om, hvad du har lyst til at lave i fremtiden er at mærke efter. Det kan lyde banalt og pladderromantisk, men en god mavefornemmelse skal man ikke tage fejl af. Hvad gør dig glad? En drøm, en fritidsinteresse eller måske et fag i skolen? Find ud af, om der findes erhverv indenfor dette. Og mit næste råd er så: Kast dig ud i det! Kæmp for det! og hvis det hele driller og ser sort ud, så søg støtte i din familie, venner, lærere, studievejlederen eller måske en lektieklub?

Mit bedste råd til dig, som har den samme drøm som mig er det samme: kæmp for det! Du kan godt! Det kræver målrettethed, stædighed og disciplin i gymnasiet, også når du synes det hele går lidt for langsomt i oldtidskundskab. Men det der venter forude er det hele værd!

Hvad sker der om 5 år Anne Christine?

Om 5 år håber jeg, at jeg har fundet ud af, hvilken slags læge jeg vil være og er i fuld gang med at lave det, jeg elsker. Jeg håber også, at jeg er ved at stifte familie – for man kan godt have flere drømme, og en af mine er også at blive en fantastisk mor.

Jeg har stadig en drøm om at blive læge – en drøm som er ved at blive til virkelighed.

Og det kan netop din drøm også!

Mange kærlige hilsner og knus

Anne Christine

Anne Christine Livet

Tusind tak Anne Christine fordi du sluttede Du ka hva Du vil interview serien af

med din rørende og gribende historie.

Du ka hva’ Du vil

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.